آخرین اخبار
کد مطلب: 78529
آخرين وضعيت ب-ز، آقازاده خارج نشين، فساد 3 هزار ميلياردي، کرسنت، معوقات بانکي و فتنه گران سال 88
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 831

 

 

 



به گزارش سلام لردگان، خبرنگار قضايي فارسف دادستات کل کشور شب گذشته در برنامه نگاه يک حاضر شد و درباره مسائل مختلفي اظهار نظر کرد.

در زير مشروح سخنان دادستان کل کشور را مي خوانيد.

اقتصاد مقاومتي ما را از غرب بي نياز مي کند

غلامحسين محسني اژه اي با اشاره به اين مطلب افزود: اقتصاد مقاومتي تعريفش اين است که همانطور که از اين دو کلمه بر مي آيد يعني اقتصادي که در تمام شرايط به خودمان متکي بوده و وابسته نباشيم

سخنگوي قوه قضاييه گفت: در همه شرايط اينگونه اقتصاد مناسب بوده و نگاه انسان از بيرون کشور فارغ مي شود و به خصوص در اين زمان که دشمنان فشار بيشتري بر ما وارد کرده اند اين اقتصاد اهميت بيشتري را پيا مي کند.

اژه اي گفت: همه مردم و مسئولان بايد با اتتکا به اين اقتصاد به گونه اي که ما را در همه شرايط در مقابل دشمنان حفظ کند رو بياورند.

وي افزود: ما بايد از منابع خودمان و همچنين با مشارکت دادن همه مردم و استفاده از يک نگاه جهادي اين نوع اقتصاد را محقق کنيم.

وي در پاسخ به اين سوال در حال حاضر در قوه قضاييه چه اقدامي شده است گفت: اين اقتصاد مقاومتي بايد همه نظام وارد ان شوند مجلس و دولت و قوه قضاييه بايد وارد شوند.

دادستان کل کشور تصريح کرد: قوه قضاييه در اين مسئله يکي از راهکارهايش اين است که کمک کند بسترهاي فساد را برچيند و شرايط سو استفاده از بيت المال از بين برود.

وي گفت: قوه قضاييه يک سلسله اقداماتي از قبل داشت و بعد از ابلاغ هم کارهاي خوبي را در دست گرفته است و دادستان کل کشور کشور هم با توجه به عضويت در برخي از نهادها مثل شوراي عالي پول و اعتبار ميتواند نقش ايفا کند.

اژه اي به وظيفه سازمان بازرسي کل کشور هم اشاره کرد و گفت: در يک جلسه در اين سازمان مقرر شد يکي از معاونين سازمان در جهت حسن انجام امرو نقش فعال تري داشته باشد.

وي گفت: ديوان عدالت اداري هم بايد از باب حسن اجراي قانون و همچنين مشاهده دستور العمل ها اقدامات لازم را انجام دهد.

90 پرونده اقتصادي در 3 سال اخير رسيدگي شد

غلامحسين محسني اژه اي دادستان کل کشور در خصوص منشور 8 ماده اي رهبري و تأکيدات مسئولان گفت: ما بايد نتيجه مطلوب را تعريف کنيم،

وي افزود: ما بايد زمينه هاي فساد را با شفاف سازي قوانين و اصلاح آن از بين ببريم و تا زماني که در رابطه با زمينه هاي فساد اقدامي نکنيم به جايي نمي رسيم.

اژه اي تصريح کرد: در دو سه سال اخير اقدامات جدي در اين خصوص صورت گرفته است. در دو سه سال اخير 90 تا 92 پرونده اقتصادي بسيار پيچيده از سوي قوه قضائيه با زماني معقول بررسي و رسيدگي شد و احکام به اجرا در آمد.

سخنگوي قوه قضاييه با اشاره به اين مطلب که اقدام قاطعانه اي که مي گوييد مطلوب نبوده اينگونه نيست گفت: بايد اول اقدام قاطع را تعريف کنيم بعد بگوييم مطلوب بوده يا نه؟

وي در خصوص اينکه hdk قوه در بحث مفاسد اقتصادي در کجا قرار دارد گفت: قوه قضاييه در بحث برخورد و مبارزه با فساد در مرحله آخر است اما در بحث پيشگيري در مرحله آخر نيست.

دادستان کل کشور با اشاره به اين مطلب که تا زماني که جرمي اتفاق نيفتاده قوه قضاييه اقدامي انجام نمي دهد گفت: ما امروز در مسائل از حيث بازرسي به روز شده ايم.

دادستان کل کشور در ادامه اظهار داشت: برداشت شخصي من اين است که رسيدگي علني به مفاسد اقتصادي است هر چند نبايد بدون مستندات و بي جهت کسي را متهم کنيم.

وي افزود: اما اگر به اين نتيجه رسيديم که در اين شرايط خاص فردي فساد اقتصادي داشته رسيدگي علني به اين پرونده ها بازدارنده تر از مجازات هاي مخفيانه است من رسيدگي هاي علني را موثرتر مي دانم.

اژه اي گفت: سه اشکال ممکنه مطرح کنند نسبت به برگزاري علني جلسات دادگاه اول اينکه شايد در دادگاه قرار مجرميت ثابت نشود.

وي تصريح کرد: دو اينکه اين فرد خودش مجرم است وقتي به صورت علني تصويرش را منتشر مي کنيد خانواده اش چه گناهي کرده؟

دادستان کل کشور گفت: وقتي فردي در خانه از يک وضعيت معمولي به يک وضعيت فوق العاده مادي مي رسد خانواده بايد کنجکاو شوند و نگراني خود را از بابت علني شدن موضوع ابراز کنند وقتي دادگاه علني باشد مردم مي بينند قاضي چگونه حکم مي کند متهم چگونه دفاع مي کند.

پرونده ب-ز در مرحله رسيدگي مقدماتي است/بخشي از اتهام کلاهبرداري است

غلامحسين محسني اژه اي در خصوص پرونده بابک زنجاني و جرم اصلي اش گفت: اين يکي از آن پرونده هاي پيچيده است و قاضي بايد جرم اصلي او را عنوان کند.

وي افزود: اين پرونده در حال بررسي است وهنوز منجر به صدور کيغرخواست و قرار مجرميت نشده است يک بخش از کارش مربوط به داخل و بخشي مربوط به خارج است.

سخنگوي قوه قضاييه گفت: عناوين اتهامي که قاضي مي تواند بگويد متعدد است اما مسلما کارش کلاهبرداري و اخلال در نظام پولي کشور است.

وي خاطرنشان کرد: اما در نهايت بايد ببينيم قاضي به چه عنوان اتهامي مي رسد، اين پرونده هنوز در مرحله مقدماتي است و اقاياني که مي خواهند در مورد اين پرونده صحبت کنند در حد اطلاع خود صحبت کنند.

اژه اي خاطرنشان کرد: يکي از آقايان در شبکه 6 گفته بود 5 درصد اتهامات اين فرد مربوط به نفت است که متهم بايد برگرداند و يا گفتند موجودي متهم بسيار ناچيز است اين مطالب صحت ندارد.

سخنگوي قوه قضاييه گفت: قيمت گذاري اموالش در خارج از کشور طبق گفته خودش بيشتر از آن چيزي است که بايد بپردازد.

وي افزود: براي مثال يکي از اموال و دارايي هاي اين فرد قبل از دستگيري يک قلم دارايي ايشان در داخل 1700 ميليارد بوده است.

افراد ذي نفوذ تلاش کردند روند رسيدگي به پرونده کرسنت را مختل کنند

غلامجسين اژه اي در برنامه نگاه يک در ادامه سخنانش در مورد پرونده کرسنت گفت: يک بخشي از اين موضوع همان زمان منجر به صدور حکم شد.

وي ادامه داد: باز هم مي گويم در پرونده اي مثل کرسنت و شبيه آن افراد ذي نفوذ تلاش کردند روند رسيدگي را مختل کنند و نگذارند به درستي به پرونده رسيدگي شود.

اژه اي گفت: يکي از افرادي که محکوم شد به دليل برخي پيگيري ها همه محکوميت خود را طي نکرد.

سخنگي قوه قضاييه گفت: بخشي ديگر از اين پرونده مربوط به بحث سرزميني بود، بخشي ديگر در رابطه با اين است که به دليل اين قرار داد ضرر و زيان مالي رخ داده يا نه؟ اگر رخداده چقدر بوده است؟

وي تصريح گرد: دادگاه بايد اظهار نظر نهايي کند، بخشي طي شده و حکم صادر شده است.

دادستان کل کشور در مورد صدور قرار مجرميت براي متهم پرونده بيمه و رد اين موضوع از سوي وکيل متهم گفت: اگر براي بازپرس يا دادستان اتهام محرز شود قرار مجرميت صادر مي شود و وقتي قرار مجرميت مورد موافقت دادستان واقع شد قرار صادر مي شود.

وي گفت: اگر دادگاه تاييد کرد حکم صادر مي شود اگر وکيل ايشان گفته حکم صادر نشده درسته اما اينکه قرار مجرميت صادر نشده صحت ندارد.

سخنگوي قوه قضاييه گفت: رسيدگي به اينگونه پرونده ها بستگي به دفاع متهم، تفهيم اتهام، اعتراض و ... دارد و زمان تشکيل داداگاه هنوز مشخص نشده است.

اژه اي در مورد پرونده فساد 3 هزار ميلياردي گفت: اين پرونده زماني که تشکيل شد از يک متهم به بيش از 200 متهم گسترش پيدا کرد.

دادستان کل کشور گفت: بخش عمده اي از پرونده که آماده شد به دادگاه رفت و حکم صادر شد و پرونده به ديوان عاالي کشور ارسال شد.

وي افزود: آنقدر حجم پرونده ها زياد بود که شعبه 13 دو ماه وقت گذاشت حکم را صادر کرد و الان اجرايي شده است.

نفت حاضر به گرفتن اموال ب-ز به جاي طلبش نيست

غلامحسين محسني اژه اي در برنامه نگاه يک در ادامه سخنانش در تشريح روند رسيدگي به پرونده فساد 3 هزار ميلياردي گفت: ما همان ابتدا به طلبکاران گفتبم اگر اموال فرد را بخواهند مي توانند به قيمت برداريد اما قبول نکردند.

 

وي افزود: همين موضوع باعث شد تا روند کار را کند کرد مانند همان اتفاقي که در پرونده ب- ز اتفاق افتاده و نفت حاضر به گرفتن اموال به جاي طلب خود نيست.

سخنگوي قوه قضاييه گفت: براي متهمان اصلي پرونده فساد 3 هزار ميلياردي حکم صادر شده و براي برخي ديگر به دليل تغيير قاضي، رسيدگي همچنان ادامه دارد.

وي افزود: در همين پرونده يکي از شرکت ها کارگران زيادي را داشت که ما به دنبال اين بوديم کارگران بيکار نشوند، بنابراين چنين مسائلي هم وجود دارد.

سخنگوي قوه قضاييه گفت: بنابراين ثابت کردن اين موضوع سخت بود و متهمان هم صداقت نداشتند.

اژه اي تصريح کرد: اگر مشخص شود که متهم با پول نامشروع ملکي را خريداري کرده ما مابه التفاوت آن را با بدهي فرد محاسبه مي کنيم.

وي افزود: در حال حاضر بخشي از اموال مه آفريد به مزايده گذاشته شده و بخشي ديگر احتمالا تا پايان سال به مزايده گذاشته مي شود.

دادستان کل کشور در خصوص متهم فراري پرونده فساد 3 هزار ميلياردي نيز گفت: تلاش هاي زيادي از طريق اينترپل و وزارت امور خارجع داشتيم اما مدعيان حقوق بشر حاضر به تحويل وي نشدند و اگر قاضي تغيير نکرده بود رسيدگي غيابي تاکنون انجام شده بود.

برخورد با وقوع معوقات بانکي در مرحله اول به عهده بانکهاست/ضرورت تقويت نظارتهاي بانک مرکزي

غلامحسين محسني اژه اي در ادامه برنامه نگاه يک در خصوص معوقات بانکي گفت: ما چرا بايد معوقات بانکي داشته باشيم؟ چرا افزايش پيدا کرد؟ چه کسي بايد مانع ميشد؟

وي افزود: اقدام قضايي آخرين مرحله از برخورد با معوقات بانکي با دستگاه قضايي کشور است و در مرحله قبلي اين وظيفه بانک هاست.

سخنگوي قوه قضاييه تصريح کرد يکي از مواردي که بايد به آن توجه کرد مسأله نظارت بانک مرکزي است يعني آنجايي که خود بانک مرکزي بايد نظارت هايش را تقويت کند. اينها اشکالاتي است که به بانک مرکزي وارد است.

دادستان کل کشور گفت: چرا کسي که معوقه کمي دارد بلافاصله اخطار مي گيرد اما با معوقه هاي سنگين برخورد نمي شود؟

وي افزود: البته ممکن است افرادي بدون اراده و در اثر تورم و تحريم ها در پرداخت تسهيلات خود دچار مشکل شده باشند در اين ميان باز هم اول بانک بايد ورود پيدا کرده و موضوع را بررسي کند.

سخنگوي قوه قضاييه گفت: برخي ديگر هم وام را مي گيرند و حاضر به پس دادن نيستند عده ديگري هم هستند که بر اساس خلاف ضوابط پول را صرف امري خلاف آنچه مطرح کرده بودند مي کنند.

وي افزود: چرا بانک از وثيقه هايي که در دست دارد استفاده نمي کند؟ شايد دليل بانک اين باشد که به فکر ضبط وثيقه است؟

اصلا ما اينقدر نياز به بانک داريم؟ آيا اين همه شعبه بانک و موسسات اعتباري واقعا ضروري است؟

يکي از آقازاده ها برخلاف همه تلاشها براي آزادي اش 84 روز در بازداشت بود

 محسني اژه اي در ادامه برنامه نگاه يک گفت: يکي از بانک ها لغو مجوز شد اما با يک نام ديگر و همان گروه فعاليت مجدد را آغاز کرده است.

وي افزود: آيا قوه قضائيه ميتواند همه اين کارها را با هم انجام دهد؟ دستگاه هاي ذي ربط بايد وارد شوند و به کمک دستگاه قضايي کشور بيايند.

مجري برنامه يکي از گلايه هاي مردم را راجع به برخي دانه درشت ها و آقازاده ها دانست و گفت: چرا آنها ديرتر محاکمه مي شوند؟

اژه اي گفت: از افتخارات جمهوري اسلامي است که با کساني که جرمشان ثابت شده برخورد شده است.

وي خاطرنشان کرد: در مورد يکي از همين آقا زاده ها که به خارج کشور متواري شده بود خيلي تلاش شد زندان نرود و آزاد باشد اما 84 روز بازداشت موقت بود.

سخنگوي قوه قضاييه گفت: چگونه است که عده اي مي گويند رسيدگي نمي شود. من نمي خواهم بگويم فشار و توصيه نبود اما قوه قضائيه زير بار نرفت. در نهايت دادگاه نقص گرفت، يکي از نقص ها اين بود که تمام صفحات اعم از انگليسي بايد ترجمه شود.

وي ادامه داد: حجم پرونده خيلي خيلي زياد است، اينها بايد ترجمه شود. من نمي گويم هيچ پرونده اي تأخير ندارد، هيچ کس فشار وارد نمي کند، حرف من اين است که قوه قضائيه تلاش کرده تا به سرعت و بدون اغماض به پرونده ها رسيدگي کند.

دادستان کل کشور گفت: در بحث پرونده هاي اقتصادي بسياري از افرادي که محکوم شدند داراي سمت بودند.

وي افزود: قوه قضائيه در برخورد با اراذل و اوباش پرونده درخشاني دارد، در بحث اقتصادي هم همين طور است. من معتقدم مواردي که روشن و ثابت شد قوه قضائيه حريم نگه نمي دارد.

محسني اژه اي درباره دستور رئيس جمهور براي برخورد با ويزه خواران هم گفت: هنوز غير از مساله نفتي گزارشي به ما داده نشده است. البته از قوه مجريه ممنونيم و استقبال مي کنيم.

فتنه 88 ظلم بزرگي به کشور بود/فتنه گران دشمن را اميدوار کردند

مسحني اژه اي در ادامه حضور خود در برنامه تلويزيوني نگاه يک در مورد اشتغال به کار محکومين فتنه 88 در مشاغل دولتي گفت: در برخي احکام انفصال موقت يا دائم از مشاغل دولتي است بستگي به نوع جرم، ميزان مجازات دارد.

وي افزود: اگر براي بحث انتخابات باشد از قوه قضائيه استعلام مي شود در غير اين صورت از وزارت اطلاعات استعلام مي شود.

دادستان کل کشور در خصوص سران فتنه 88 گفت: در سال 88 ضربه بزرگي به نظام و بيت المال زده شد و عده اي کشته شدند و با اين کار دشمن را اميدوار کردند و اقدامات بعدي دشمن عليه ما در نتيجه همين ظلم بزرگ بود.

سخنگوي قوه قضاييه گفت: نظام با رأفت و سعه صدر با اين افراد برخورد کرد هرچند بودند افرادي که توبه کردند بسياري مورد عفو قرار گرفتند. عده اي هم که عامدانه و عالمانه عمل کردند مجارات شدند.

وي در مورد سران فتنه و سرانجام انها نيز گفت: نظام درباره اين افراد تصميم گرفته و تغييري در اين تصميم حاصل نشده و غرب غلط مي کند در اين مورد فتنه افکني کند.

سخنگوي قوه قضاييه در خصوص توهين به مقدسات از سوي مطبوعات گفت: قوه قصائيه و هيئت نظارت وظايفي دارند منتها اول هيئت نظارت بعد قوه قضائيه وارد مي شود.

اژه اي گفت: اگر هيئت نظارت با قدرت وارد شود نيازي به ورود ما نيست در مورد روزنامه آسمان انتظار اعلام موضع و تشکيل جلسه از سوي هيئت نظارت بود اين اتفاق نيفتاد و قوه قضائيه ورود پيدا کرد.

دادستان کل کشور در خصوص انجمن صنفي روزنامه نگاران و تعطيلي اين انجمن گفت: وزارت اطلاعات در اين پرونده شاکي خصوصي نبود که الان بخواهد شکايتش را پس بگيرد.

وي افزود: اين انجمن تحت عنوان امور صنفي کار سياسي مي کرد اگر آن انجمن با همان شکل و نفرات باشد با همان نيت باز هم دادستان وارد مي شود و اجازه فعاليت نميدهد.

اژه اي به اقدامات پيشگيرانه براي صيانت از فضاي فرهنگي کشور اشاره کرد و گفت: ما ابتدا اقدامات پيشگيرانه انجام مي دهيم و در صورتي که موثر واقع نشد برخورد مي کنيم.

دادستان کل کشور گفت: مسئولين فرهنگي کشور بايد کارهاي خود را انجام دهند و در اين زمينه قوه قضائيه و سازمان بازرسي کل کشور فعال تز شده است.

محسني اژه اي به دستگيري رضوي فقيه اشاره کرد و گفت: شما ديديد که در همدان فردي که صحبت هاي هتاکانه داشت دستگير شد. البته اين فرد مخفي شده بود و به کمک دستگاه هاي اطلاعاتي وي را دستگير کرديم.

وي در خصوص فضاي مجازي گفت: ما نمي توانيم از ويژگي هاي مثبت فضاي مجازي چشم پوشي کنيم اما بايد مراقب تهديدات دشمن در اين فضا باشيم.

سخنگوي قوه قضاييه گفت: در مورد يکي از اين شبکه هاي اجتماعي که فساد اخلاقي و امنيتي ايجاد مي کند و حتي در فتنه 88 دستور العمل نظامي براي مردم صادر مي کند حتما بايد پيشگيري کنيم.

محسني اژه اي به فعاليت کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه اشاره کرد و گفت: در کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه يک نفر از 13 نفر عضو قوه قضائيه است در آخرين جلسه براي اولين بار هر 13 عضو حضور داشتند و دستگاه هاي مختلف بايد نسبت به اين موضوع حساس باشند و قوه قضائيه را تنها نگذارند.

سخنگوي قوه قضاييه درباره برنامه هاي سال 93 دستگاه قضايي کشور گفت: يکي از مسائلي که بايد مورد توجه واقع شود برنامه محوري است، يک معاونت راهبردي ايجاد شد که يکي از آثارش افزايش بهره وري است که در سال بعد بيشتر نمايان مي شود.

دادستان کل کشور يکي ديگر از اقدامات را ايجاد معاونت فرهنگي قوه قضايي برشمرد و گفت: نتيجه آن سال بعد مشخص مي شود. البته در بحث اتقان آرا و استفاده از فناوري و خدمات الکترونيک هم شاهد آثار و نتايج مثبت اين طرح ها در سال 93 خواهيم بود.

انتهاي پيام/

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس